Nakon zapažena prva tri izdanja (2017, 2016, 2015), sada već tradicionalni, ove godine četvrti po redu Dead Lake Horror & Wine Festival održaće se od 20. do 22. septembra pod sloganom „Noći horora i vina!“ u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, nedaleko od Subotice.

Dead Lake Horro&Wine festival i ove godine održaće se u prelepom krajoliku Paličkog jezera, uz vrhunski horor, vinski, a poslednja vest je – i muzički program, jer će zatvaranje festivala obeležiti koncert Sajsi MC.
Sajsi MC je već dugo vremena zvezda klupske muzike, koja je promišljeno gradila svoju muzičku karijeru od fristajla do albuma sa provokativnim i angažovanim tekstovima, koje je uvek umela da začini nastupima koji su izazivali sve zadate stereotipe.
Gosti četvrtog Dead Lake Horro&Wine festivala biće autori dva domaća filma “Ederlezi Rising” i “Žetva”, koji će se pokloniće nakon projekcije svojih filmova.
I na ovogodišnjem festivalu posetioci će moći da uživaju u najboljim srpskim vinima, kao i u kvalitetnom muzičkom programu. Svako veče, uz projekcije filmova, biće organizovan i prateći muzički di džej program. Posebno izdvajamo afterparty u subotu. 22. septembra, kao završno veče festivala, kada će svi posetioci našeg festivala, kao i učesnici vinskog maratona, moći da proslave uspešnu trku i završetak festivala.
Krajolik Palićkog jezera sa prelepim parkom i misterioznim starim vilama, među kojima dominira stari bioskop Abazija sa svojom otvorenom scenom, savršena su lokacija za održavanje jedinstvenog horor festivala u Srbiji koji prikazuje najbolje horor filmove iz celog sveta, uz fantastična vina iz Srbije i regiona.

Maksim Aleksandar dobio Nagradu "Bela Lugoši" za doprinos horor filmu

Nagrada "Bela Lugoši" Dead Lake Horror & Wine festivala za izuzetan doprinos horor umetnosti, dodeljena je sinoć direktoru fotografije Maksimu Aleksandru. Nagradu mu je dodelio Milan Todorović, selektor festivala, koji je tom prilikom rekao da je u pitanju autor i direktor fotografije koji je u poslednjih 15 godina oblikovao stil u nekim od najvećih horor hitova koji su snimljeni.
Maksim Aleksandar se zahvalio na nagradi koju je primio u beogradskom bioskopu Fontana, pre specijalne projekcije filma "Opatica iz pakla".
- Imao sam dovoljno sreće da budem deo ekipe koja je snimila filmove iz serijala "Prizivanje zla", "Anabel" i "Opatice iz pakla" i na njima sam sa velikim zadovoljstvom radio poslednjih pet godina. Iskreno, držim fige i žarko želim da se snimanje tih filmova nastavi. Sada imate prilike da pogledate "Opaticu iz pakla" i nadam se da ćete se prilično plašiti dok ga budete gledali - rekao je u kratkom obraćanju Maksim Aleksandar koji već neko vreme boravi u Beogradu gde snima film "Crawl". Posle velikog uspeha debitanstskog filma "Krvava romansa", na kojem je Maksim sarađivao sa rediteljem Aleksandrom Ažom, radio je na velikom broju horor filmova: "Brda imaju oči", "Ogledala" (sa Kiferom Saderlendom u glavnoj ulozi), "Sajlent Hil 2: Otkrovenje", "Manijak", "Ludaci", "Katakombe", "Anabel 2: Stvaranje zla" i mnogim drugim. Svi su bili veliki internacionalni hitovi.


PROGRAM
LOKACIJA
BIOSKOP ABAZIJABioskop Abazija
Splitske aleje 27
24413 Palić, Subotica


KONTAKT


Kontakt

Email : info@deadlake.rs

Adresa

Art & Popcorn

Majke Jevrosime 39

11000 Beograd

Serbia

Na Socijalnim Mrežama

PRIJATELJI FESTIVALA